Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Jacinta's Not guilty pleasure pompoentaart

Zoek je nog een Not Guilty Pleasure? Maak Jacinta's Caribische pompoentaart! Met bruine suiker of suikervrij, lactosevrij en 100% diervriendelijk.

Foodinspirator Jacinta: "Deze taart is een Curacaos familierecept uit mijn jeugd. Het oorspronkelijke recept is met heel veel roomboter, eieren en suiker. Omdat ik het zelf zo'n heerlijke taart vind, was het een uitdaging nét zo'n finger-licking-lekkere taart te verzinnen waar je je ook nog eens zonder schuldgevoel je buikje rond aan mag eten!"


100 % suikervrij & gezond


Wil je de uitdaging aangaan? Kies ook voor Jacinta's 100% Happy Healthy (100% puur & gezond), roze aangeduid in de ingrediëntenlijst.

Vegacademy kooktip 1

* Bakmeel-alternatieven
Heb je een glutenallergie, of wil je experimenteren met andere, lekkere soorten meel? Probeer dan eens:
- rijstmeel (glutenvrij)
- maïsmeel (glutenvrij)
- luxe en lekkerst: 1/3 amandelmeel en 2/3 rijstmeel (glutenvrij)

Vegacademy kooktip 2

Jacinta: "Maak je eigen supertaart door een mooie mix te maken van bijvoorbeeld vijgen, rozijnen, gedroogde abrikozen, dadels, pecannoten, gedroogde cranberries, pruimen... Een makkelijk alternatief is tutti frutti."

Voor 4-5 personen Bereidingstijd: 15-20 minuten + baktijd


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet), verwijder de pitten en het hooi en snijd hem in stukken. Kook de pompoen in een laagje water in 5-10 minuten zacht. Giet het water af en pureer de pompoen met een aardappelstamper.

Roer in een kom de overige ingrediënten, samen met de zuidvruchten en de pompoenpuree tot een stevig beslag. Stort het beslag in een siliconen bakvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de op 180 ºC voorverwarmde oven.

Ingrediënten


  • 1 oranje pompoen of 1 butternut pompoen
  • 2 eetl. azijn + 2 eetl. wijnsteenzuur bakpoeder
  • 4 eetl. gebroken lijnzaad
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel of speltmeel of kijk hierboven bij *bakmeel-alternatieven
  • 2 zakjes vanillesuiker, of paar druppels vanille-essence
  • snufje zout
  • 250 gr gehakte zuidvruchten (of tutti frutti)
  • 250 ml soja-, amandel- of rijstmelk
  • 50 ml zonnebloemolie of 100%Puur&Gezond!: kokosvet
  • 250 gr bruine basterdsuiker of agavesiroop of rijststroop of combi rijststroop/appelstroop
  • 6 eetl. koekkruiden (zoveel? Ja! Gewoon lekker doen, je krijgt geen spijt!)
 
  •  
Dit recept staat ook in kookboek De Snelle Vegetariër en in Jacinta's eerste kookboek De Dunne Vegan, de midprice editie (slechts 14,95) van kookboek Puur Plantaardig,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Nu in onze webshop!

Kookboekenauteur Jacinta Bokma (47) is lekkerbek, happy healthy eetverleider en foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram