Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Pinda/ Paksoisoep

Bereiding


Dit is een simpel, maar avontuurlijk soepje, dat in een kwartier op tafel kan staan.

Was de paksoi en de Spaanse peper. Snijd de paksoi vrij grof en de Spaanse peper zo fijn mogelijk. Let op: Spaanse pepers kunnen heet zijn. Voeg net zo veel of weinig Spaanse peper toe als jij lekker vindt.

Houd een paar groene sliertjes van het groen achter. Bak de overige paksoi in de olie op hoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en de peperreepjes toe alsmede de ketoembar en de koenjit. Roerbak nog even. Voeg het water toe, zout en bouillonpoeder naar smaak. Roer de pindakaas door de soep en laat ca. 8 minuten koken. Doe ca. 1 minuut voor eind van de bereidingstijd de achtergehouden sliertjes Paksoigroen in de soep. Op die manier heb je een mooi frisse kleur in je soep.

Direct serveren en eet smakelijk!
 

Ingrediënten


• 300 g paksoi  
• 1/2 rode spaanse peper  
• 1teentje knoflook  
• 1theelepel koriander, gemalen
• 2 theelepel kurkuma  
• 2 eetlepels olie om te bakken
• 130 g pindakaas  
• 1l water  
• boullionpoeder  
• zout   
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl