Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Pompoen met kikkererwten en tahin sauce

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl piment
  • 2 el olijfolie zout en peper
  • 500 g kikkererwten, gaar
  • ½ ui
  • handje koriander

Tahin sauce
  • 3 el Tahin
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2-4 el water
  • evt. suiker zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de pompoen schoon en snijd ze in dobbelstenen. Meng de pompoen met de fijngesneden ui, knoflook, de olijfolie, piment en wat zout.
Bekleed een bakblik met bakpapier en doe alles erop. Bak gedurende 20-30 minuten of tot beetgaar.
Maak ondertussen de tahin sauce. Klop in een kleine kom de tahin samen met de zeer fijn gesneden knoflook, het citroensap, de olijfolie en het water. Breng op smaak met zout, peper en evt. wat suiker. Voeg zo veel water toe dat de saus net vloeibaar is.
Giet de kikkererwten af en meng alle ingrediënten samen met de fijngesneden of gescheurde koriander.

Serveer lauw warm.

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl