Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Quinoa met venkel en witlof

Quinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad. Het is dus geen graan, maar je kunt het wel als zodanig inzetten, als vervanger van rijst of couscous. De zaden hebben een korte kooktijd (slechts 10 minuten) en zijn ook nog eens super gezond: quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.

Foto: Een verrukkelijke variant op onderstaand recept is deze kokos-quinoasalade met gekarameliseerde groente en granaatappelpitjes. Een feestelijke salade voor jezelf of vrienden en feestjes. Het recept vind je terug in bestseller De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma.







Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de quinoa goed en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.*

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en ook twee of drie keer doormidden. Leg het lof met de in dunne schijfjes gesneden venkel in de ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.

Neem de groente uit de oven. Roer de gare quinoa erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de walnoten.
 

Ingrediënten

  • 3 stronken  witlof
  • 2 venkelknollen
  • 4 el olijfolie
  • 200 g quinoa
  • 150 g bel kaas geraspt
  • 50 g walnoten

* Vegacademy-kooktip:
Kook biologische quinoa in een dubbele hoeveelheid water met wat zout 10 tot 15 minuten, giet af in een zeer fijne zeef of een gewone zeef met schone theedoek. Dan nog even in de pan terugdoen om nog iets te laten nawellen.
 
  •  
Het recept op de foto staat in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014
>> Nu in onze webshop!

Kookboekenauteur Jacinta Bokma is lekkerbek, happy healthy eetverleider en foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. 
Like en volg De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Het recept van quinoa met venkel en witlof is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl