Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Quinoa schotel

Ingrediënten

  • scheut olijfolie
  • 3 ui
  • 4 teen knoflook
  • 400 g quinoa
  • 4 tl gem. komijn
  • cayennepeper
  • zout, peper
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 zoete aardappel
  • 1 blik mais
  • 1 courgette
  • 1 blik zwarte bonen
  • citroensap
  • bosje koriander

Bereiding

Quinoa goed wassen en gaarkoken in ca. 700/750 ml water met wat zout.
Ui en knoflook fruiten. Als ze glazig zij,n fijngesneden paprika, zoete aardappel en courgette toevoegen. Komijn, cayennepeper, peper en zout toevoegen. Groenten beetgaar bakken. Zwarte bonen en mais omspoelen en ook toevoegen. Gare quinoa en fijngesneden koriander door de beetgare groenten roeren. Eventueel verder op smaak brengen met een beetje citroensap, zout en peper