Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Bieten-geitenkaas gerechtje

Ingrediënten

  • 3 bietjes, gekookt of geroosterd en geschild
  • 200 g zachte geitenkaas (kijk voor vegetarische geitenkazen in de productranking)
  • 200 gr veldsla
  • beetje olijfolie
  • citroensap en geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 4 walnoten
  • zout/peper
  • vershoudfolie
  • 4 kleine glaasjes of andere vormpjes/koffiecups
  • 1 stokbrood

Bereiding

Pureer de geitenkaas en meng met wat olijfolie, de geraspte citroenschil, peper en zout en naar smaak met het citroensap. Zorg dat dit mengsel goed op smaak is!

Schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.

Bekleed de glaasjes of vormpjes met plasticfolie. Laat de folie ruimschoots over het vormpje heen vallen zodat je later het gerecht ermee kunt afdekken.

Schik de bietjes langs de onder- en  de zijkanten dakpansgewijs in het vormpje zodat het vormpje hier helemaal mee is bekleed. Lepel hierin de gepureerde en op smaak gebrachte geitenkaas en druk aan met de achterkant van een lepel. Bedek ook de bovenkant van het gerechtje met een plakje biet en dek af met de nog overhangende huishoudfolie. Zet ten minsten 1 uur in de koelkast.

Leg op elk boordje een beetje gewassen veldsla en stort hierop het vormpje (de bovenste folie heb je dan natuurlijk al verwijderd). Trek ook alle folie er voorzichtig af. Garneer tot slot eventueel met een walnoot en serveer met stokbrood.
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl