Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Salade met watermeloen en feta

Een zalig zomerse salade, waarmee je eindeloos kunt variëren. Op de foto zijn rode bessen, verse basilicum en geknipte bieslook toegevoegd. Perfect bij een feestelijke lunch, voor een picknick of om mee te nemen naar een potluck.

Vegacademy tip Jacinta: "Strooi voor een bijzondere extra touch szechuan peper over deze salade. De smaak van szechuan heeft wat weg van citrusfruit en laat een tintelend gevoel op je tong achter. Szechuan is een veelgebruikt besje in de Chinese en andere oosterse keukens. Wrijf een dessertlepel peperbesjes in de vijzel even los, zodat de geur en het aroma goed vrij kunnen komen en strooi als laatste over de salade."




Foto: foodinspirator @JacintaBokma Instagram


Bereiding

Schil het stuk meloen, wip er zoveel mogelijk de zwarte pitten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Neem de blaadjes munt van de takjes en hak grof.
Meng olie, citroensap en de geraspte gember en breng op smaak met zout en peper.
Meng de blokjes meloen met de munt, de rucola en de dressing. Verdeel over vier borden en verkruimel de fetakaas er over.
De geraspte gemberwortel kan eventueel worden vervangen door een scheut gembersiroop.

Dit gerecht combineert goed met bijvoorbeeld een hartige taart. Bijvoorbeeld de tijm-uientaart, waarvoor het recept ook op de website staat.
Beide gerechten zijn uitermate geschikt voor een picknick op een lekker warme zomerse dag of een lange zwoele avond.

Ingrediënten

  • ¼ watermeloen
  • 50 g rucola
  • een paar takjes munt
  • 125 g fetakaas of een vervanger hiervan

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels olie
  • 1,5 eetlepels citroensap
  • 1 theelepels geraspte gember
  • zout en peper
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl