Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Salade van gegrilde tomaat en blauwschimmelkaas

Bereiding

Snijd de tomaten in de lengte doormidden en verwijder de eventueel harde kern.
Verwarm de gril voor (in een hete lucht oven de temperatuur op 200 graden zetten).
Plaats de tomaten met het snijdvlak naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik. Druk ze evt. iets aan zodat ze beter blijven staan. Kruid ze met zout en peper.
Verkruimel de kaas in grove brokken, druk  iets plat en leg over de tomaten. Gril  3-5 minuten tot de kaas goudbruin is en bubbelt. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak een dressing van olijfolie, azijn, organo en basilicum en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla over de borden. Leg op elk bord 3 tomatenhelften, besprenkel alles met de dressing en garneer met bieslook/peterselie.

Je kunt dit gerecht verder verfijnen door in plaats van bieslook en/of peterselie, gebakken salie te serveren. Verhit hiervoor in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie op matig tot hoog vuur. Bak de blaadjes voorzichtig roerend krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Wil je weten welke kazen vegetarisch gestremd zijn, kijk dan hier.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Ingrediënten

• 6 Tomaten (liefst romatomaten)   
• Zout
• Peper  
• 170 g Blauwschimmel kaas (zie voor meer over vegetarische kazen de veelgestelde vraag hierover)
• 1 Kropsla
• 30 ml Olijfolie    
• 10 ml Azijn    
• 1 tl Oregano    
• 1 tl Basilicum    
• 15 g Bieslook, peterselie of salie
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl