Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Salade van gemarineerde, geroosterde paprika’s

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 4 el (witte wijn)azijn
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tl vloei.honing
  • 100 g feta
  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 2 groene paprika
  • Zout en peper

Bereiding

Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In kom olie, azijn, paprikapoeder, honing, zout en peper tot dressing roeren.
Paprika onder hete grill ca. 15 minuten verhitten tot schil zwartgeblakerd is. Af en toe draaien. Paprika op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Met scherp mesje schil van de paprika trekken. Paprika halveren, zaadjes verwijderen en in lengte in ca. 1,5 cm brede repen snijden. Paprika door dressing scheppen en ca. 1 uur laten staan.
Paprika met dressing op platte schaal scheppen. Feta er boven verkruimelen en smullen maar!

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl