Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Sinterklaas snackrecept: pietenzakjes

Maak ook deze vrolijke sint en piet-zakjes. Een snel gemaakte snack, en met wat groentegerechtjes een ideale surprise-maaltijd voor sinterklaas avond!


Sinttip: Met Jacinta's 1-minuut wonderdeeg

Dit simpele pasteideeg naar Frans recept is zó kinderlijk simpel dat je het sneller hebt gemaakt dan dat je de bladerdeegplakjes uit de diepvries van elkaar hebt getrokken. Het deeg hoeft ook niet gekneed te worden: gewoon met een vork doorroeren en je hebt in 10 seconden een samenhangende bal!

Voor 1 portie wonderdeeg (voor 6 pietenzakjes, wat je over hebt kun je invriezen)
Bereidingstijd: 1 minuut

125 gr roomboter
150 ml water
1 eetl. verse rozemarijnnaaldjes of Provençaalse gedroogde kruiden
325 gr zelfrijzend bakmeel
flinke snuf zout

Smelt in een ruime pan de boter met de kruiden, voeg het water toe en doe het meel met zout erbij. Roer met een vork even snel door; er vormt zich direct een mooie bal.

Ingredienten

         

Bereiding

  • 1 portie 1-minuut wonderdeeg of 6 plakjes bladerdeeg
  • 175 g vleesvervanger: beefreepjes van De Vegetarische slager of 1 bakje AH Groente-Roerbakreepjes Beef Style
  • 1 ei
  • 1 eetl ketchup
  • zout en 4-seizoenenpeper uit de molen
  • Optioneel: 1 eetl Euroma Caribbean Spice kruidenmix van Jonnie Boer (Albert Heijn)
  Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak het 1-minuut wonderdeeg of haal de diepvries bladerdeegplakjes van elkaar. Vorm van het deeg niet te kleine ballen en rol ze tot platte rondjes ter grootte van ongeveer een koffie- of theeschotel.
Doe de overige ingrediënten in de blender en hak ze heel even met de pulseerknop zodat je mooie flakes krijgt (geen puree).
Leg op ieder rondje een hoopje van de Beef Style massa en vouw tot een mooi zakje. Bak de pietenzakjes in 15 minuten goudbruin en gaar.

  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram