Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje

Bereiding

Spinazie wassen en goed drogen
Zongedroogde tomaten in kleine reepjes snijden (olie opvangen voor de dressing)
Olie van de tomaatjes evt. aanvullen met olijfolie.
Vermeng olie, aceto balsamico, honing, zout en peper.
Rooster de pijnboompitten en het sesamzaad in een droge pan.
Doe de spinazie in een schaal verdeel de dressing erover en tot slot de nog warme pijnboompitten en sesamzaadjes.
 

Ingrediënten

  • 100 g spinazie
  • 35  g zong tomaten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepel aceto balsam
  • ½ tl honing 
  • zout, versgemalen peper
  • 15 g pijnboompitten
  • 15 g sesamzaad
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl