Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Spiralli van Courgette met zeekraal en basilicum

Bereiding

Snijd met de spiralli-snijder of een juliennesnijder lange sliertjes van de courgettes.
Was de zeekraal en blancheer heel kort in kokend water, giet af , laat schrikken in ijskoud water en giet weer af.

Maak van de basilicum, knoflook, olie, zout, peper en het citroensap (evt. citroenrasp) een  lekkere dressing.  Doe de courgettesliertjes op een mooie presenteerschaal samen met de zeekraal.
Giet de dressing pas zeer kort van tevoren over de courgette en de zeekraal. (Het zuur uit de dressing doet de courgettes namelijk enorm slinken en dat is jammer – zowel voor het volume als het mondgevoel.)
 

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 5 el olijfolie
  • 1-2 teen knoflook
  • 1 citroen
  • evt. 200 g zeekraal
  • zout en peper
  • veel basilicum.
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl