Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Tagliatelle van courgette en wortels met notensaus

Bereiding

Maak eerst de notensaus:
Snijd de 5 zongedroogde tomaten in kleine stukken. Mix alle ingrediënten in een keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een vrij dikke saus. Breng goed op smaak met zout en peper en evt. nog wat extra citroensap.

Was de courgette en maak de winterwortel schoon.
Snijd met een dunschiller of kaasschaaf zowel de courgette als de winterwortel in lange slierten. Breng een grote pan met water aan de kook voeg wat zout toe. Laat beide groenten hierin 1 – 2 minuten beetgaar koken. Giet door een zeef af en laat even schrikken onder de koude kraan.

Serveer de groentetagliatelle met de saus en serveer met wat extra gehakte peterselie, een handje pistachenoten en wat extra zongedroogde tomaten (fijngesneden).
 

Ingrediënten

Notensaus:

  • 100 gram gemengde noten
  • 30 g zonnebloempitten
  • 10 g chiazaad
  • 10 g sesamzaad
  • 60 g/ml olijfolie
  • 20 g citroensap
  • 4 g zout
  • 5 zongedr tomaten
  • Snufje zout en peper
  • 1 tl marjoraan
  • 4 g peterselie
  • Voor de garnering
  • handje pistachenoten
  • extra zongedroogde tomaten

Overige:

  • 1 courgette
  • 2 winterwortel
  • zout

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e- mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl