Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Terrine van Ratatouille

Bereiding

Verwarm de oven op 180 °C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Snijd de courgettes en aubergine in lange plakken en de paprika in lange dunne repen. Verhit de olie in een pan en bak in delen de bosui, courgettes, aubergine en paprika beetgaar.
Vul de vorm met de helft van de courgette en aubergine. Plaats daarop een laag van bosui, paprika, tomaat en basilicum en doe daar weer een laag van courgettes en aubergine op. Klop de eieren los met de fijn gesneden knoflook, kruiden en zout en peper. Schenk dit over de groenten. Zet de vorm in een braadslee en schenk er kokend water bij tot hij half in het water staat. Bak in ca. 50 minuten gaar. Laat de terrine iets afkoelen en stort hem op een platte schaal. Verwijder het bakpapier en snijd de terrine in plakken. Smaakt lekker met een frisse salade en bijvoorbeeld gebakken aardappelen.

Ingrediënten

• 6 bosuien
• 6 eetlepels olijfolie
• 2 courgettes
• 1 aubergine
• 1 gele paprika
• 3 tomaten
• handje basilicum, vers
• 4 eieren
• 2 tenen knoflook  
• 1 eetlepel Provençaalse kruiden  
• Zout en peper
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl