Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Tijm-uientaart

Bereiding

Maak eerst het deeg. Meng boter, bloem en zout in een keukenmachine of met de handmixer tot een mengsel dat op grof broodkruim lijkt. Meng er met koele handen het water door. Kneed het deeg licht, stop het in een plastic zak en leg het minstens een uur in de koelkast voor je het uitrolt.

Maak tussendoor de vulling. Smelt de boter in een grote, (hapjes)pan. Snijd de uien in zeer dunne plakjes. Doe de uien in de hete boter en laat ze tussen de 40 minuten en 1 uur op een laag vuur stoven tot ze goudgeel en zacht zijn. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet er een platte bakplaat in om die voor te verwarmen. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed daarmee een taartvorm van 20 cm doorsnee en 3 cm diep. Prik de bodem meerdere keren in met een vork.

Meng ei, de eierdooiers, crème fraîche, mosterd en tijmblaadjes. Roer er voorzichtig de goudgele uien door, bestrooi met peper en zout en schep het mengsel op het deeg. Strooi de geraspte kaas er op. Zet de taart 45 minuten in de oven of net zo lang tot de vulling goudkleurig is en stevig aanvoelt. Laat 10 minuten staan voor je de taart aansnijdt.

Ingrediënten

Bodem

(alternatief: kant en klare bodem uit de supermarkt of Natuurvoedingswinkel)

  • 65 gram boter
  • 100 gr bloem
  • snufje zout
  • 1 a 2 tl ijskoud water

Vulling

  • 50 gr boter
  • 750 gr (witte) uien
  • 1 groot ei
  • 2 grote eierdooiers
  • 200 ml crème fraiche
  • 2 tl mosterd
  • 1 tl tijmblaadjes
  • peper en zout
  • 60 gr rijpe kaas, geraspt (kaas is niet altijd vegetarisch, voor gegarandeerd vegetarische kaas kun je kaas met het V-keurmerk gebruiken)
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl