Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Toffee – banoffee

Ingrediënten

• 250 g volkoren koekjes
• ca. 100 g boter
• 1 blik gecondenseerde melk
• 250 ml slagroom
• 2 el basterdsuiker
• evt. 1 tl oploskoffie
• 3-4  bananen
• cacao
 

Bereiding

banaan met zoete ingekookte melk
absoluut ‘foute’ maar oh zo lekkere traktatie


Zet het blikje gecondenseerde melk (ongeopend) in een pan met water op en breng aan de kook. Kook dit circa 2 uur, maar zorg dat het blikje onder water blijft staan. (Vul dus telkens het kokende water met een scheut nieuw wateraan). Neem het blikje uit de pan en open het.
Verbrokkel de koekjes grof in de mengkom van een keukenmachine. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng tot een kruimelig geheel. Druk dit ‘deeg’ in een met bakpapier bedekte (niet te grote) springvorm. Zet in de koelkast en laat stevig worden. Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk deze met de afgekoelde en ingedikte melk toffee. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Leg op de toffee. Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en eventueel een theelepel oploskoffie. Verdeel over de banaan.

Bestuif eventueel kort voor het serveren met een klein beetje cacao.

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl