Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Tuinbonen/tomaten eggeh met knoflook-yoghurtsaus

Bereiding

Tuinbonen zijn heel gezond vanwege hun hoge eiwit- en vezelgehalte.
Dit smakelijke gerecht komt uit de Indiaase keuken. Veel plezier ermee!

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsisus. Kook de tuinbonen totdat ze zacht zijn (is bij tuinbonen uit blik niet nodig).
Snijd de tomaat in kleine blokjes
Klop de eieren met de(amandel- )melk, zout, peper en de fijngehakte kruiden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Plaats de tuinbonen en de tomatenstukjes in een enkele laag in deze vorm en giet het eiermengsel erover heen. Laat zo’n 20 minuten bakken totdat het ei helemaal gestold is.

Maak ondertussen de saus. Klop het eiwit een beetje op samen met de maizena.
Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de knoflook goudgeel. Let op! Knoflook verbrandt gemakkelijk. Laat dit niet gebeuren. Zet het vuur laag. Neem de knoflook uit de pan en voeg de yoghurt toe. Voeg het geklopte eiwit met de maizena toe en breng onder constant roeren – en roer uitsluitend in dezelfde richting (echt doen!) aan de kook. Laat even sudderen, voeg de gebakken knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.

Snijd het omelet in punten en serveer met de saus.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor het tuinbonenomelet:
  • 500 g tuinbonen
  • 1 tomaat
  • 7 eieren
  • 1 dooier (heb je over van de saus)
  • 1 el (amandel-)melk
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • naar smaak peterselie
  • naar smaak dille

Voor de knoflook-yoghurtsaus:
  • scheut olijfolie
  • 8 tenen knoflook
  • 400 ml yoghurt
  • 1 eiwit (heb je over van het omelet)
  • ½ tl maizena
  • Zout
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl