Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Vegetarische snert (4 personen)

Bereiding

De spliterwten wassen en lelijke erwten verwijderen. In een pan 2 liter water, spliterwten en laurierblaadje aan de kook brengen en ongeveer 45 minuten laten koken.
Intussen knolselderij in plakken snijden. Elke plak dik schillen. Knolselderij wassen en in blokjes snijden.
Winterwortel schrappen, wassen en in de lengte halveren. De helften overdwars in plakken snijden.
Van de prei lelijk groen blad en stronkjes verwijderen. Prei in ringen snijden. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Kaas of tofu in blokjes snijden. Uit de soep het laurierblaadje verwijderen en de knolselderij en wortel en prei toevoegen.
Soep al roerend weer aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
Als je wilt kun je de soep pureren.
Voeg op het laatst de fijngesneden kaas- of tofublokjes toe.
Crème fraîche in schaaltje doen. De selderij en peterselie fijnsnijden
Mocht je de soep pas later willen opdienen, dan:
Al roerende soep in ongeveer 10 minuten weer opwarmen. Kaas en de helft van de selderij erdoor roeren.
De soep eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Soep over 4 grote soepkommen verdelen.
In elke kom 1 lepel crème fraîche scheppen.
De rest van crème fraîche en de selderij erbij geven. Direct opdienen. Lekker met roggebrood en boter.
Je kunt de soep ook uitstekend (deels) invriezen!

Eet smakelijk!

Ingrediënten

• 500 gram spliterwten
• 1 laurierblaadje
• 1 knolselderij à  750 gram
• 1 winterwortel à 250 gram
• 2 preien
• 200 gram vegetarische oude kaas of rooktofu
• 2 takjes selderij
• 2 takjes peterselie
• zout, peper, paprikapoeder
• 1 bekertje crème fraîche
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl