Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Venkel- Knolselderijsoep met sinaasappelschil

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 750 g venkelknol
  • 250 g knolselderij
  • 1 sinaasappelrasp
  • 500 ml water
  • zout en peper
  • 4-6 el crème fraiche

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit een aantal minuten zachtjes. Voeg fijngesneden venkelknol en knolselderij toe en laat circa 10 minuten meebakken.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel (let op dat je het witte niet mee raspt) en voeg toe samen met het water en wat zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.

Pureer met staafmixer, blender of roerzeef. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een beetje los geroerde crème fraiche en wat vers gemalen zwarte peper.

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl