Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Witlof met Quorn uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal van onderen de bittere kegels uit de witlof. Blancheer de witlof in kokend water met citroensap gedurende 15-17 minuten. Giet af en laat uitlekken, maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht.
Leg de stronken in een beboterde ovenschaal samen met de stukjes Quorn.
Roer de eieren los en voeg room, geraspte kaas en ca. 100 ml kookvocht toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep dit mengsel over de witlof.
Laat het gerecht gedurende zo'n 20 minuten in het onderste midden van de oven gratineren.

Ingrediënten

• 1 kg witlof
• 1 pak Quornstukjes
• 2 el citroensap
• 50 g boter
• 200 ml bouillon
• 2 Eieren
• 200 ml room
• 25 g kaas oud geraspt (rasp zelf een kaas met het vegetarisch productkeurmerk of kijk voor een lijst met vegetarisch gestremde kazen op vegatopia.com)
• zout, peper)
• snuf nootmuskaat

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl