Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Wortelpuree met feta en papedums

Bereiding

Dit recept is als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht zeer geschikt.  Serveer er dan nog wat (bruine) rijst bij en bijvoorbeeld een spinaziesalade.

Wortelpuree (Houriya)

Schrap de wortelen, snijd ze in plakjes en kook ze in weinig water goed gaar. Pureer met azijn, harissa, komijn en  olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Fetapuree

Snijd de feta in blokjes en prak die met een vork door de andere ingrediënten. Het hoort een beetje brokkelig te zijn.

Serveren met
• papadums
• veldsla

Bereid de papedums volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Om het geheel mooi te presenteren heb ik 2 steekringen genomen van verschillende grootte. De grootste heb ik gezet op een bedje van veldsla en daarna gevuld met het wortelpuree. Daarop heb ik de kleinere gezet en gevuld met de fetamelange.
Lekker met papedums!

Ingrediënten

Wortelpuree (Houriya)

• 300 gram wortelen
• 1 tl komijn
• 2 tl harissa
• 5 el olijfolie
• scheutje azijn


Fetapuree

• 75 gram feta (niet alle feta is vegetarisch, een overzicht van vegetarische kazen vind je bijvoorbeeld hier)
• 300 gr (Griekse) yoghurt
• 3 el olijfolie
• 1 teen knoflook
• 2 el dille
• 2 el munt

Serveren met
• papadums
• veldsla
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl