Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Zoete couscous (voor ontbijt of als desserts)

Ingrediënten

  • 150g rozijnen
  • 500 ml thee naar keuze
  • 2 el olijfolie
  • 200 ml water
  • ½ tl zout
  • 500 g couscous of quinoa
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el oranjebloesemwater
  • 1 el gem. kaneel
  • rozenblaadjes
  • gesuikerde sinaasappelschil

Bereiding

Week de rozijnen in de warme thee gedurende 2 uur. Giet af en laat uitlekken.
Kook het water. Doe de couscous in een platte (oven)schaal, samen met de suiker, kaneel en het zout. Voeg het water, het oranjebloesemwater en de olie toe en roer met een vork luchtig door. Doe dit alle 5 minuten totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de rozijnen toe. Serveer in mooie glazen of schaaltjes en garneer met wat rozenblaadjes en als je hebt, enkele slierten gesuikerde sinaasappelschil.
 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu donateur en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl