Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Zomerse salsa van avocado tomaat en mango

Bereiding

Pel de mango en avocado en snijd ze in stukjes. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijd zeer fijn. Snijd het korianderblad fijn. Snijd de knoflook fijn.  Voeg alle bovengenoemde ingrediënten bij elkaar in een kom en roer er het zout, het limoensap, de fijn gesneden ui en de olijfolie erdoor. Om de smaken goed in te laten trekken en het gerecht lekker koud en fris te laten zijn, moet het minstens een half uur voor het serveren in de koelkast hebben gestaan.

Deze salsa is lekker als bijgerecht bij de (vegetarische) barbecue, maar kan ook heel goed worden gegeten als lekkere salade of voorgerecht – doe dan b.v. een beetje salsa op een blaadje sla of serveer de salsa in een ondiep glas. Ook op een stukje geroosterd (knoflook) brood komt de salsa goed tot zijn recht.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Ingrediënten

•     1 mango  
•     1 avocado  
•     4 tomaten  
•     1 Spaanse peper  
•     handje korianderblad  
•     3 tenen knoflook  
•     1 theelepel zout  
•     2 eetlepel limoensap  
•     1 kleine ui  
•     3 eetlepels olijfolie 
 

Nog meer recepten?

In ons magazine Leven staan veel recepten, word nu lid en ontvang Leven 4 keer per jaar met daarin pagina's vol recepten. Daarnaast bevat onze e-mailnieuwsbrief elke maand een heerlijk recept.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.vegetarischekok.nl