Copper Branch is een franchiseketen met momenteel drie locaties in Nederland. We willen er meer! Want het is 100% plantaardig, echt superlekker en je hebt veel keus. Hoe aangenaam als dat in nog veel meer steden te vinden zou zijn. LekkerVega doet een wat egocentrische suggestie: de volgende Copper Branch vestigingen in Amersfoort en Amsterdam graag.
In de zomer van 2019 was Stephen Nieuwenhuis met zijn familie in Frankrijk. Alle vijf kinderen eten veganistisch, lekker uit eten gaan was daarom vaak een uitdaging. Bij toeval belandden zij bij Copper Branch. Iedereen blij, want het was zo lekker en gevarieerd! Dit innovatieve concept moest naar Nederland wist Stephen, daar zou het zeker ook succesvol zijn. Dus, na de vakantie stopte Stephen als algemeen directeur van Holland & Barrett en ging aan de slag om het merk naar Nederland te krijgen.
Copper Branch komt uit Canada en is een relatief jong, internationaal bedrijf. Er is veel ruimte voor lokale initiatieven waarbij de vestigingen in verschillende landen elkaar inspireren. Copper Branch Rotterdam maakt het merendeel van de gerechten in eigen keuken en koopt zoveel mogelijk lokaal en duurzaam in. Een aantal specifieke producten, zoals de shiitake-producten, worden geleverd vanuit Frankrijk. Restaurantmanager Odin en Stephen hebben zich laten inspireren door de aanpak van ‘Het Nieuwe Nassen’. Deze Rotterdamse organisatie zet duurzaam, gezond en circulair ondernemen op de kaart en adviseert horecaondernemers met tips, trics, do’s en don’ts.
In plaats van de goedkoopste te willen zijn onderscheidt Copper Branch zich door kwaliteit. Op alle vlakken. Voedsel als eerste natuurlijk maar ook door het hele team goed te behandelen en op te leiden. Anna Chevallier, assistent-manager, vertelt dat de trainingen die je bij Copper Branch volgt bruikbaar zijn in iedere toekomstige baan: teamvaardigheden, communicatietechnieken, klantgerichtheid. En, iedere medewerker heeft een voedselpaspoort! Hierin teken je aan wat je van het menu hebt geproefd, wat je mening is en hoe je de smaak beschrijft. Ter lering van zowel het team als het management. Leuk en slim.
Anna beschrijft Stephen als vrolijk en uitdagend. Met resultaat, vorig jaar ontvingen ze een award voor het ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’, uitgereikt door vakblad Lunchroom. En dit jaar wonnen ze tijdens de Horecava de derde prijs in de categorie ‘Beste Burger van Nederland’. Er wordt continue gewerkt aan nieuwe producten en samenwerkingen en er zitten verschillende leuke dingen in de pijplijn: de croissantburger, een borrelplank en een high-tea. Benieuwd!
Locatie en interieur van restaurant Copper Branch
Centraal gelegen in Rotterdam in een gezellige winkelstraat. De inrichting is warm met gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Er is een vide met een bibliotheek waar je boeken kunt ruilen.
Het menu van restaurant Copper Branch
Er is een uitgebreid menu met ontbijtjes, sandwiches, een brede selectie van burgers en bowls, wraps, smoothies, ijs, en allerlei drankjes. Alles wat je hier nuttigt is plantaardig.
Onze vegan lunch-ervaring
De Vitamine Boost Smoothie komt in een groot glas, waar voor je geld! Het is een stevige smoothie, lekker dik en ijskoud. Je proeft duidelijk spinazie en appel, het geheel is prima op smaak, zoetzurig en fris, een heerlijke vullende smoothie.
We bestellen een Copper Club op een volkoren baguette: knapperige ‘kip’, ‘bacon’, bearnaise saus, tomaat, bladsla en maischips. Ah, deze ‘kip’ is super. Krokant, mals vanbinnen, niks geen dun lapje maar een lekker dik stuk met een mooie zacht-hartige smaak. Het is prettig dat deze ‘kip’ je echt iets om op te kauwen geeft. “Je zou niet zeggen dat dit plantaardig is”, zegt mijn tafelgenote spontaan. De bacon is wisselend krokant, brengt zout en een prima rokerige nasmaak. Er zit een kruidige, lichte saus met hint van knoflook bij. De baguette zelf is goed, kraakt en is zacht vanbinnen. De knapperigesla en tomaat zijn vers, beiden hebben smaak. Een prima broodje.
De Copper Branch bowl bevat volkoren rijst, gekarameliseerde shiitake, gekruide koolsla, geroosterde broccoli, avocado, taosaus en sesamzaadjes. Alles in deze bowl is bereid en heeft smaak. De shiitake is indrukwekkend, heeft een sticky coating en is zoetig, kruidig, pittig en chewy. Echt heel lekker. De avocado komt met een pittig sausje, de rode kool met wortel en rozijnen heeft een breed kruidige zoetheid, de broccoli is gekookt, mooi gezouten en beetgaar. De rijst is stevig en heeft een wat nootachtige smaak. Als je een hap van alles bij elkaar neemt is het superlekker en bevredigend: romig, zacht, knapperig, hartig, zoetig en pittig. De hoeveelheid is geschikt als vullende, gezonde en opvallend lekkere maaltijd.
De Redefine Meat Burger bestaat uit een kruidige foccacia met een volle smaak die aan de bovenkant royaal belegd is met gepofte cherrytomaatjes, olijven en kruiden. Deze burger is werkelijk fantastisch. Als je het nog niet geprobeerd hebt, doe dat een keer. Niet goedkoop maar het geld meer dan waard. De vorm en dikte zijn perfect en de consistentie van de burger is goed, niet te glad, niet te brokkelig. Echt iets om in te bijten, echt iets om op te kauwen. De smaak is aanvankelijk heerlijk zacht-hartig en heeft, net zoals vlees, een lange brede wat rokerige nasmaak. Hierbij fris zoetzure uitjes, knapperige alfalfa en sla, beiden brengen een frisse crunch. Een kruidige pesto maakt dit broodje af. Dit is een goede burger … maar dan van planten! De tafeldame laat zich wederom horen en zegt: “Bizar dat dit geen vlees is”. Uitzonderlijk goede en lekkere planten-burger!
Worteltaart. Een luchtige gebakken, licht plakkerige, kruidige, mild zoete cake, met een juiste hoeveelheid fijn citroenachtige crème.
Conclusie van ons bezoek aan Copper Branch
Een uitstekende, plantaardige franchiseketen waar je veel keus hebt, gezellig zit en bijzonder lekkere en goede gerechten krijgt. Alles is uitstekend op smaak, de combinaties kloppen en verrassen. Deze keten mag van ons net zo groot worden als sommige ketens met dierlijke producten. Daar zouden wij en de wereld vrolijker van worden. Omdat het zo ontzettend lekker is, gezond en we dan beter omgaan met ons lichaam en het milieu. Wanneer werden de locaties en Amersfoort en Amsterdam ook alweer geopend?
Waarom heeft Copper Branch (in Rotterdam en Utrecht) waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie
Rechtstreeks naar de website van Copper Branch
Namens de Vegetariërsbond bezoeken LekkerVega-recensenten de aangesloten restaurants met waardering ‘goud’. En zij rekenen gewoon af; er wordt door het restaurant niets vergoed noch gesponsord.
Meer recensies