1-minuut wondermayo en aïoli

Het is een beetje toveren wat je doet: in een mengkom giet je ongezoete plantaardige melk en olie en écht, ik beloof je dat je in een paar seconden een heerlijk romige mayonaise hebt. Serveer met in puntjes gesneden, in de oven verwarmde pitabroodjes of Turks brood.

Tip: Maak van overgebleven aïoli een heerlijke aardappelsalade. Makkelijk met een restje gekookte aardappels van de vorige dag. Ringetjes bosui, handje verse, gehakte Italiaanse kruiden en wat kleingesneden augurkjes plus zure uitjes erbij en klaar is kees.

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

10 of meer personen personen

Ingrediënten

100 ml sojamelk (let er goed op dat ‘ie echt ongezoet is!)
1 theel. (kruiden)zout
1 theel. mosterd (of meer, naar smaak)
1 eetl. witte balsamico- of appelazijn of een kneepje citroensap
125 ml milde olijfolie
125 ml zonnebloemolie
2 teentjes knoflook (weglaten als je alleen mayonaise wilt)
gemengde Italiaanse kruiden (optioneel, of kies voor 1 soort kruid, bijvoorbeeld basilicum, of oregano)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minutenDoe alle ingrediënten in een hoge mengbeker en pureer met de staafmixer in 5 tot 10 seconden tot een romige, stevige massa. proef en maak eventueel nog wat meer op smaak met wat extra zout, citroensap en/of kruiden.

Bekijk ook deze recepten