Maak ook deze ultieme chocolade brownies van foodinspirator Jacinta Bokma: suikervrij, vetvrij, lactosevrij en 100% plantaardig. Je maakt ‘m lekker fudgy met een diepe cacaosmaak door er koffie(!) en cacao aan toe te voegen.
Zelf bakt Jacinta deze brownie gewoon in de oven, maar wie er geen problemen mee heeft -en vooral snel resultaat- kan voor zo’n enkele keer de magnetron gebruiken.
Jacinta’s Vegacademy variatietips:
– Als *suikervervanger is stevia het beste alternatief. Let op: kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn ook leuk, maar het is gewoon suiker, zegt Jacinta. Naast stevia kun je ook kiezen voor lucuma, yaconsiroop, mesquitepoeder (alledrie te koop via internet), carob, of die kokosbloesemsuiker en palmsuiker. Een beetje zondigen mag is haar motto. Als je echt wilt minderen met suiker is de 90/10 regel misschien iets voor jou. Als 90% van je voeding gezond is, mag je voor 10% ‘afwijken’ of kiezen voor een ‘quilty pleasure’ als deze 3-minuten brownie.
– Een handje bosbessen
– Gemengde ongezouten noten (bijv. studentenhaver)
-1 eetlepel instant koffiepoeder in plaats van espressokoffie (of helemaal geen koffie, als je dit met / voor kinderen maakt)