3-minuten brownie

Maak ook deze ultieme chocolade brownies van foodinspirator Jacinta Bokma: suikervrij, vetvrij, lactosevrij en 100% plantaardig. Je maakt ‘m lekker fudgy met een diepe cacaosmaak door er koffie(!) en cacao aan toe te voegen.
Zelf bakt Jacinta deze brownie gewoon in de oven, maar wie er geen problemen mee heeft -en vooral snel resultaat- kan voor zo’n enkele keer de magnetron gebruiken.

Jacinta’s Vegacademy variatietips:
– Als *suikervervanger is stevia het beste alternatief. Let op: kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn ook leuk, maar het is gewoon suiker, zegt Jacinta. Naast stevia kun je ook kiezen voor lucuma, yaconsiroop, mesquitepoeder (alledrie te koop via internet), carob, of die kokosbloesemsuiker en palmsuiker. Een beetje zondigen mag is haar motto. Als je echt wilt minderen met suiker is de 90/10 regel misschien iets voor jou. Als 90% van je voeding gezond is, mag je voor 10% ‘afwijken’ of kiezen voor een ‘quilty pleasure’ als deze 3-minuten brownie.

– Een handje bosbessen

– Gemengde ongezouten noten (bijv. studentenhaver)

-1 eetlepel instant koffiepoeder in plaats van espressokoffie (of helemaal geen koffie, als je dit met / voor kinderen maakt)

BEREIDINGSTIJD

< 10 minuten

GESCHIKT VOOR

1 personen
brownie

Ingrediënten

3 eetl. cakemeel of zelfrijzend bakmeel

4 eetl. cacaopoeder

6 eetl. sojamelk

kwart appel, geraspt

half espressokopje zeer sterke koffie (niet voor kids)

anderhalve eetl. zonnebloemolie

1 zakje vanillesuiker of 0.5 theel vanille-essence

3 eetl. donkere basterdsuiker of 4 eetl. agavesiroop, of -*suikervervanger- stevia (volg beschrijving op etiket)

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Roer alle ingredienten flink door elkaar in het kommetje of de mok, rasp het kwart appeltje erboven en roer nog even door.

Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron of op 200 graden een kwartier tot twintig minuten in de oven.

Ongeduldig, net als ik? Laat ’m nog even een minuut of wat afkoelen in de vriezer of voeg een bol frambozensorbetijs toe.

UIT HET KOOKBOEK

 

Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.

Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Bekijk ook deze recepten