Geef mij wortelcake, anytime, all the time. Deze wortelcake is friskruidig en niet mierzoet. De bijna hartige lime frosting is perfect voor mensen die op z’n tijd wel een koekje bij de koffie lusten, maar bepaald geen zoetekauwen zijn.
5-spice wortelcake
5-spice is een mengsel van anijs, venkel, peper, kaneel en gember. Anders dan de traditionele Chinese variant van 5-spice, heeft de in Suriname gangbare variant van het merk Mee Chun geen peperdure szechuan in de mix maar ‘gewoon’ zwarte peper. Szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en is niet zozeer pittig, maar creëert bij aanraking met de tong een tintelend, verdovend, effect. Lekker, maar niet voor in zoete baksels.
De voordelige Surinaamse variant is door deze kostenbesparing prima als smaakmaker in zoete gerechten zo ook in deze wortelcake. Zo zie je maar weer: elk nadeel heb zijn voordeel.
Probeer ook eens deze carrot cake met speculaaskruiden.






