Leuk bijgerecht bij de warme maaltijd, goed te combineren met een salade en gestoomde groenten. Ook leuk als lunch of borrelhapje. Voor veggiemama’s en veggiepapa’s hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.
Aardappel-worteltortilla’s
Ingrediënten
3 aardappelen van gemiddelde grootte
1 winterpeen
2 uien
6 eieren
peper
zout
1 theel. paprikapoeder
een flinke scheut olijfolie
een metalen of siliconen muffinvorm
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Verwarm de oven voor op de maximale stand.
Schil de aardappelen en wortel en snijd ze in stukken van ongeveer een halve centimeter.
Schil de uien en snijd ze grof.
Meng aardappelen, wortel en ui in een ruime kom.
Roer de eieren los en voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
Verhit de olie en bak hierin de groenten even aan. Laat ze uitlekken, even afkoelen en voeg dan het eimengsel toe.
Doe een laagje olie in een muffinvorm en schep er de vulling in tot net iets onder de rand. Bak dit in de oven op 225 °C in 20 minuten gaar en stevig. Warm opdienen.
Als je eens iets anders wilt, kun je je natuurlijk uitleven met kruiden en knoflook.
De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.