Amandel citroencake
Ingrediënten
200 gr kokosolie
120 g amandelmeel
90 g boekweitmeel
40 g kokosmeel
20 g kikkererwtenmeel
15 g psylliumvezel
60 g kokosbloesemsuiker
120 g walnoten, gehakt
1.5 tl groene stevia poeder
1.5 tl vanille extract
1.5 tl kaneel
1.5 tl (wijnsteen)bakpoeder
3 grote eieren
1 citroensap
snufje zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verwarm de oven voor op 130 graden
Smelt de kokosolie op een heel zacht vuurtje.
Meng in een grote kom alle droge ingrediënten.
Voeg de gesmolten, maar niet hete kokosolie de eieren en het citroensap toe. Roer tot een gelijkmatige massa.
Schep het deeg in een met bakpapier beklede cakevorm.
Bak in ca. 100 minuten mooi goudbruin. Let op, de baktijd kan per oven erg verschillen. De cake is gaar als een in de cake gestoken satéprikker schoon en droog uit het deeg komt.
Laat goed afkoelen en haal dan pas uit het cakeblik.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/