Americain van wortel en paprika

Heerlijk voor bij het ontbijt, lunch of als snack! Deze Americain van wortel en paprika komt uit het kookboek; Veggieburgers, balletjes en broodbeleg. *

Elk recept uit het kookboek zit boordevol smaak, soms heerlijk klassiek gekruid, andere met een mediterrane twist. Helemaal verrassend zijn de recepten met een oosterse invloed.

Meer broodbeleg zelf maken? Het kookboek is nu verkrijgbaar in onze webshop!

BEREIDINGSTIJD

< 45 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

1 rode paprika
250g geschilde wortelen
10 ontpitte groene olijven
Enkele blaadjes basilicum
1 eetlepel veganaise
1 koffielepel mosterd
Enkele druppels tabasco
Zout

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten1. Schil de paprika met een dunschiller en snijd hem in stukken
2. Snijd de wortelen in grote stukken.
3. Kook de wortelen en de helft van de paprika in een beetje gezouten water beetgaar.
4. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en volledig afkoelen.
5. Voeg de rest van de paprika, de olijven en het basilicum toe en mix alles tot puree.
6. Voeg de veganaise, de mosterd en de tabasco toe en kruid met zout.

*Veggie burgers, balletjes en broodbeleg: Miki Duerinck en Kristin Leybaert, toveren originele combinaties van noten en groenten, granen en peulen, plantaardig gehakt en pittige smaakmakers om tot burgers, balletjes en broodbeleg.

Fotograaf: Heikki Verdurme

Bekijk ook deze recepten