Een kookboek vol vegetarische én glutenvrije recepten is een aanwinst voor het totale aanbod kookboeken.
We pakten ‘Geniet Glutenvrij’ erbij, en delen op onze website twee recepten (voor het andere: zoek op Gepofte Aardappel met Tofu Reepjes)
Ananas Chocolade Lolly
Ingrediënten
halve verse ananas
100 gr pure chocolade
2 el cashewnoten, ongebrand en ongezouten
1 el kokosrasp
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minutenSmelt de chocolade au bain marie, door een schaaltje met daarin de chocolade in een kom met warm water te zetten.
Snijd de halve ananas in repen, zodat ze de vorm van een halve maan krijgen. Prik het stokje onderin de ananas.
Stamp de cashewnoten fijn, bijvoorbeeld met een vijzel.
Dip de ananas met een zijkant in de gesmolten chocolade of schep het er met een lepel overheen. Laat de chocolade een klein beetje stollen en strooi dan over de helft van de lolly’s de gestampte cashewnoten en over de andere helft de kokosrasp. Leg de lolly’s voordat je ze serveert nog even in de koelkast om de chocolade goed uit te laten harden.
Tips bij allergieën
Maak dit recept lactose- en koemelkvrij door melkvrije (vegan) chocolade te gebruiken.
Bestrooi alle lolly’s met kokosrasp (en niet met cashewnoten) om het recept vrij van noten te maken.
Over het kookboek Geniet Glutenvrij
Een heerlijke verzameling recepten die makkelijk thuis te maken zijn. Van ontbijt tot dessert, alle recepten zijn voedzaam, glutenvrij en vegetarisch. (En ook gemakkelijk plantaardig te maken – red.)
Daarnaast zijn de recepten voorzien van allergie-informatie voor lactose, koemelk, noten en ei, inclusief handige suggesties om de recepten aan te passen naar deze diëten.
Ook vind je veel praktische tips over glutenvrij leven en eten en inspiratie voor het starten met het kweken van je eigen groenten en kruiden.
Bestel het kookboek Geniet Glutenvrij.