Andijvie-aardpeer stamppot met een cashew-zwarte bonenburger

Dit is een vegan AVG-stamppot. (Aardappel, Vleesvervanger en Groente). Een andijvie stamppot met een bijzonder lekkere vega(n) burger. De stamppot krijgt een extra twist door de aardpeer en champignons. Bijzonder lekker en makkelijk! Met dank aan Ekomenu.

701 kcal

BEREIDINGSTIJD

< 30 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

  • 1000 g aardappels, kruimig
  • 500 g aardpeer
  • 2 andijviestronken (of 1000 gram voorgesneden andijvie)
  • 2 ui
  • 300 g champignons
  • 4 st cashew-zwarte bonen burger

 

  • 4 el olie om in te bakken
  • 2 tl Mosterd
  • snufje zout en peper

Deel dit recept

Geselecteerd voor VegaFeb 2025, ism Ekomenu. Bekijk hier de andere recepten van deze week

Wist je dat je als deelnemer van VegaFeb kans maakt om  de vega(n) maaltijdbox van Ekomenu een jaar lang bij je bij je thuisbezorgd te krijgen? Hou VegaFeb zo lang mogelijk vol. Aan het eind van de maand vertellen we hoe je kunt kans maakt.

Bereiding

  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en aardpeer, snijd in stukken en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
  • Was intussen de andijvie (spoel het zand er goed uit) en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de andijvie heel klein en laat tweederde van de andijvie de laatste 5 minuten meekoken met de aardappels en pastinaak. Bewaar de rest voor later.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de burgers en champignons 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
  • Giet het water van de aardappels heel goed af en stamp met een pureestamper grof. Schep tenslotte de overgebleven rauwe andijvie erdoor, proef en breng op smaak met mosterd, zout en peper. Zet afgedekt even opzij zodat de rauwe andijvie kan slinken.
  • Serveer de andijvie stamppot met de cashew-zwarte bonenburgers, ui en champignons en mosterd