Apple Chutney met gember
Ingrediënten
500 g uien
1 kg appels
100 g rozijnen
30 g gember, vers
5 g gemberpoeder
10 g koekkruiden
400 g bruine suiker
400 g azijn
5 g zout
3 g peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil de appels en snijd ze in grove blokjes. Rasp de verse gember. Doe alles in een pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Laat de chutney indikken tot vladikte. Doop een houten lepel in de chutney. Trek aan de achterkant een lijn met je vinger. Als ‘het straatje’ weer dichtvloeit is de chutney nog niet klaar. Als het straatje open blijft, kun je de pan van het vuur nemen en de chutney in schone potten vullen. Laat tenminste 2 weken op smaak komen. Ca. 2 jaar houdbaar. (Je kunt de chutney ook direct eten hoor, maar de smaakontwikkeling is het beste na een bepaalde rijptijd – net als bij wijn)
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/