Apple Chutney met gember

BEREIDINGSTIJD

< 20 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

500 g uien
1 kg appels
100 g rozijnen
30 g gember, vers
5 g gemberpoeder
10 g koekkruiden
400 g bruine suiker
400 g azijn
5 g zout
3 g peper

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Schil de uien en snijd ze in dunne ringen. Schil de appels en snijd ze in grove blokjes. Rasp de verse gember. Doe alles in een pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Laat de chutney indikken tot vladikte. Doop een houten lepel in de chutney. Trek aan de achterkant een lijn met je vinger. Als ‘het straatje’ weer dichtvloeit is de chutney nog niet klaar. Als het straatje open blijft, kun je de pan van het vuur nemen en de chutney in schone potten vullen. Laat tenminste 2 weken op smaak komen. Ca. 2 jaar houdbaar. (Je kunt de chutney ook direct eten hoor, maar de smaakontwikkeling is het beste na een bepaalde rijptijd – net als bij wijn)

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/

Bekijk ook deze recepten

Niets gevonden.