Bereidingstijd: tot 45 minutenPel en snipper de uien. Snijd de puntjes van de asperges en blancheer deze kort. (Je kunt hiervoor het kookvocht van het vorige recept nemen, dit levert een krachtige bouillon waardoor de aspergesmaak extra goed naar voren komt). Snijd ondertussen de overige asperges in stukken. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en de rauwe aspergestukken. Strooi de bloem erover. Roer tot alle bloem is opgenomen. Blus af met de aspergebouillon en vul aan met water tot circa 1,5 liter. Kook de aspergestukjes gaar en pureer daarna de soep. Breng op smaak met zout, peper en wat mosterd. Klop de eidooiers los met de melk. Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor. Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken. De soep mag circa 80 graden heet worden, daarna gaat ze schiften, dus let goed op! Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Snijd de bieslook fijn. Serveer de soep met de geblancheerde puntjes van de asperges en garneer met bieslook.
Eet smakelijk!