Compleet menu binnen half uurtje gemaakt:
Verrukkelijk met de ‘Spruitjes met gojibessen’ (pag. 60 kookboek De Snelle Vegetariër) + ‘Japanse salade met komkommer en zeewier’ (pag. 52 kookboek De Snelle Vegetariër)
Jacinta’s Vegacademy kooktip
Wist je dat verse basilicum een veel gebruikt kruid is in de oosterse keuken? Heerlijk in combinatie met kokos, teriyaki en andere sojasauzen.
Als Robert de volgende ochtend we?e?r tegen me zegt: ‘Ik heb toch zo lekker gegeten gisteravond’, is het een teken dat ik echt iets goeds heb bedacht. Met de groente-sides erbij maak je indruk, maar de aubergine-kokoscurry is op zichzelf ook een verrassend doordeweeks hoofdgerecht. Geef er dan gewoon een berg beetgaar gekookte broccoli met peultjes of sugar snaps en tuinerwten bij.
Of kook bloemkoolroosjes beetgaar en roer op het laatste moment verse groene zeewiersalade (koelvak supermarkt bij de vis) en cashewnootjes erdoor.