Avocado met Knolvenkel Ceviche
Ingrediënten
1 knolvenkel
1 winterwortel
1 lente ui
scheut citroensap
0.5 tl honing
1 tl zout
1 teen knoflook
2 avocado’s
50 g amandelschaafsel
evt. takje verse tijm
evt. schep zure room
evt. 1 limoen
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Venkel in zeer dunne plakjes snijden of schaven. Wortel schillen en vervolgens met de dunschiller in dunne slierten snijden.
Bosui in zeer dunne schuine reepjes snijden.
Snijd de knoflook zeer fijn en maak van de knoflook samen met de overige ingrediënten een lekker pittige dressing. Meng met de groenten en zet weg om circa 1 uur te marineren. Je kunt de wortels ook evt. apart marineren. Dat is leuk indien je de cevice bijvoorbeeld als voorgerecht wilt serveren. Je kunt dan spelen met de verschillende kleuren op het bord. Serveer met stukjes avocado, geroosterde amandelen en evt. wat limoenpartjes, verse tijm en een schepje zure room.