De redactie van Foodies Magazine maakte er in opdracht van de Vegetariërsbond een mooi potje van…
Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
200 g tempeh (blok), in plakken van 0.5 cm dik
1 el kokosolie
1 ui, fijngesnipperd
2 stronken paksoi in dikke repen
100 ml kokosmelk, warm
50 g ongezouten pinda’s, fijngehakt
50 g gebakken uitjes
zout en peper
evt. sambal voor erbij
2 el ketjap manis
1 el sesamolie
1 el limoensap
1 teentje knoflook, geperst
0.5 tl chilivlokken
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten1. Doe de aardappels in een pan met koud
water en ½ tl zout en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.
2. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kommetje. Giet de marinade over de tempeh in een kom of bakje en zorg dat de plakjes rondom bedekt zijn. Laat ca. 10 minuten marineren.
3. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak er de tempeh krokant in. Haal de tempeh uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ui in enkele minuten glazig. Voeg de paksoi toe en bak 1 tot 2 minuten verder tot hij iets geslonken maar nog steeds knapperig is.
4. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Stamp de aardappels met de warme kokosmelk tot een grove puree. Schep de paksoi en de ui luchtig door de puree. Breng de puree op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de stamppot over borden en serveer met de tempeh. Garneer met de pinda’s en de gebakken uitjes.
Voedingswaarden per portie:
ca. 528 kcal
16 g eiwit
23 g vet
60 g koolhydraten
Dit recept is afkomstig vanuit een samenwerking tussen Foodies Magazine en de Vegetariersbond, en verscheen eerder in een editie van ons Lekker Vega Magazine.