Azteekse bowl van Copper Branch
Ingrediënten
Quinoa mix 110g
Sla melange 25g
Geraspte rode kool 25g
Geraspte wortel 25g
Geroosterde broccoli 25g
Mais mango salade 40g
Kidneybonen 40g
Falafels 3 Stuks
Avocado 0.5 Stuk
Geroosterde zoete aardappel 40g
Geroosterde pompoenpitten 2 Eetlepels
Basilicum dressing 30g
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minutenQuinoa: Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking
Zoete aardappel: Schil de zoete aardappel en snijd deze over de lengte door het midden. Snijd plakken van +/- 1 cm dik. Verdeel deze over een bakplaat. Rooster deze op 180 graden voor 10 minuten in de oven met een snufje zout en een beetje olijfolie.
Dressing: Blend 50 gram olijfolie, 50 gram witte wijn azijn en 30 gram basilicum tot een fijne dressing
Wortel & rode kool: Schil de wortel en rasp deze met een grove (hand)rasp, doe hetzelfde met de rode kool
Broccoli: Snijd van de broccoli wat kleine roosjes, zorg dat deze ongeveer even groot zijn zodat ze even gaar zijn.
Breng wat water met een thl zout aan de kook en blancheer de broccoli roosjes zo’n 2 minuten. Giet de broccoli af en spoel af met ijskoud water zodat het een bite blijft houden en hij zn mooie groene kleur behoud. Verwarm de oven op 200 graden en rooster de broccoli zo’n 10 minuten
Kidneybonen: Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af met koud water
Mais mango salade: Giet de mais af en laat uitlekken, snijd een kwart rijpe mango in blokjes en met dit met de mais. Snij de tomaat door de helft en vervolgens in blokjes. Voeg een mespunt gerookte paprika poeder, zout en peper toe. Voeg 1 eetlepel basilicumdressing toe en meng
Guacamole: Snijd de avocado door de helft en haal de pit eruit. Schep met een lepel de avocado uit z’n schil en prak met een vork tot een guacamole. Voeg 1 thl witte wijn azijn, een mespunt zout en peper en een druppeltje olijfolie toe. Meng dit door elkaar.
Pompoenpitten: Rooster de pompoenpitten in de oven op 200 graden voor zo’n 4 a 5 minuten
Opbouw van de bowl
Warm de zoete aardappel en broccoli op in de oven op 180 graden voor zo’n 5 minuten als je deze eerder hebt voorbereid. In de tussentijd kan je de bowl gaan opbouwen met de koude ingrediënten. Kijk op de verpakking van de falafel hoelang deze in de oven moet. Deze kan ook in de oven.
Schep de warme quinoa in de bowl
Voeg 2 eetlepels basilicum dressing toe om de quinoa op smaak te brengen
Voeg de sla melange, wortel, rode kool, kidneybonen en avocado toe
Schep met een lepel de mais mango salade netjes in de bowl
Haal ondertussen de broccoli en zoete aardappel uit de oven. Plaats deze ook in de bowl.
Leg vervolgens de falafels in het midden van de bowl
Garneer met de geroosterde pompoenpitten en 2 eetlepels basilicum dresssing.
De Canadese retailketen Copper Branch serveert 100% vegan gerechten. De retailer heeft sinds 2021 vestigingen in Utrecht en Rotterdam. Met het ontstaan van Copper Branch is er een balans gevonden tussen plantaardig comfort food, dierenwelzijn en behoud van de planeet.