Een bananencake of bananenbrood is heel makkelijk te maken. Bovendien kan je het op ieder moment eten. ‘s Ochtends bij het kerstontbijt, ‘s middags als lekkere zoete snack of bij het kerstdiner met een bolletje vanille-ijs on the side. Kortom; een super handig en snel recept!
Bananencake
Ingrediënten
50 gram havermout
100 gram amandelmeel
3 eieren
3 rijpe bananen
40 gram (medjool) dadels (zonder pit)
2 eetlepels kokosrasp
1.5 theelepel baking soda/bakpoeder
snufje Himalaya- of zeezout
1 theelepel vanillepoeder of vanille-extract (ongezoet) of 1 theelepel kaneel (net waar je zin in hebt)
1 eetlepel amandelmelk (of andere plantaardige melk)
handje noten (bijvoorbeeld pecannoten, hazelnoten of walnoten)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe alle ingrediënten, behalve de noten, in een grote kom en mix alles door elkaar met een staafmixer. In de blender kan ook. Hak vervolgens de noten grof met bijvoorbeeld een vijzel. Meng de gehakte noten bij het beslag.
Giet het beslag in een bakvorm. Zelf gebruik ik een siliconenbakvorm (in hartjes vorm, het oog wil ook wat ;-), die hoef je niet in te vetten. Een gewone
cakevorm is ook helemaal prima, vet die dan in met een beetje kokosolie.
Bak de bananencake in zo’n 45 minuten. Af en toe even checken totdat hij aan de bovenkant een mooi lichtbruinkleurtje heeft.
Laat de banenencake afkoelen en genieten maar!