Leer hoe je heerlijke Bara kunt maken met dit recept uit ‘Vegan Party Food.’ Dit veganistische gerecht is perfect voor feestjes en wordt geserveerd met aardappelchutney. Ontdek de ingrediënten en stap-voor-stap bereidingsinstructies voor deze smaakvolle traktatie.
Bara, vegan snack voor elk feestje
Ingrediënten
water, 500 ml
urdimeel (toko), 200 g
1 madame-jeanette
fijngehakt knoflook, 6 tenen
fijngehakt gemalen komijn 2tl
zout 2 1/2 tl
Hindoestaanse masala 2tl
bakpoeder 2tl
gedroogde gist 1 zakje
verse spinazie of tayerblad (toko) 100 gram
grof gesneden bloem 530 gram
zonnebloemolie voor door het deeg 1 el
olie om te frituren
Serveer met aardappelchutney
Bereiding
1. Meng het water met het urdimeel in een kom. Voeg de madame-jeanette, knoflook, komijn, het zout, de masala, bakpoeder, gist en spinazie of tayerblad toe. Meng goed.
2. Voeg de bloem toe en kneed het deeg dan circa 5 minuten met je handen goed door. Het is een plakkerig deeg, dus gebruik een lepel om het tijdens het kneden af en toe van je handen te schrapen.
Voeg tot slot een eetlepel zonnebloemolie toe en kneed nog 5 minuten. Bedek de kom met een vochtige theedoek of folie en laat het deeg minimaal 2 uur rijzen op een warme, tochtvrije plek.
3. Verhit 3 centimeter olie in een diepe pan op middelhoog vuur. Bevochtig je handen (of vet ze in met olie) en vorm golfballetjes van het deeg. Druk ze plat en maak er met je vinger een gaatje in. Laat ze dan per twee in de olie glijden en frituur ze aan beide kanten goudbruin.
4. Serveer de bara met aardappelchutney.
In het kleurrijke ‘Vegan Party Food’ vind je de lekkerste en origineelste vegan gerechten en hapjes om te serveren op feestjes. Jason Tjon Affo heeft in dit boek veganistische recepten ontwikkeld voor elke gelegenheid. Verwen je geliefde met roze risotto tijdens een romantische date night, maak bij een brunch indruk op je vrienden met matchatompoucen en serveer zoetzure tempésticks als party food op je verjaardagsfeestje. Uiteraard ontbreken ook de cocktailrecepten en ultieme hangover-gerechten niet. Met wie ga jij je feestje vieren?