Bieten-chocoladetaart
Ingrediënten
250 g vacuüm verpakte gekookte biet (zonder azijn)
2 el lijnzaadmeel
6 el water
225 g zelfrijzend volkoren tarwemeel
65 g rauw cacaopoeder
1 tl vanille-extract
125 ml ahornsiroop
125 ml plantaardige melk naar keuze
80 ml gesmolten kokosolie
bietenpoeder, als garnering (optioneel)
100 g pure chocolade, fijngehakt
2 el kokosroom
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C (gasstand 5). Maal of rasp de bieten fijn. Roer in een schaaltje lijnzaadmeel en water door elkaar om flax-eggs (lijnzaadei) te maken en laat dat 5 minuten staan.
Vermeng in een grote mengkom meel, cacaopoeder en vanille-extract. Voeg flax-eggs, bieten en ahornsiroop toe en roer alles door elkaar. Roer ook de plantaardige melk en de kokosolie erdoor.
Doe het taartdeeg in de beklede taartvorm en bak het 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een spies die je erin steekt er schoon uit komt. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en leg hem dan op een rooster.
Voor de chocoladecrème: smelt de stukjes pure chocolade en kokosroom in een hittebestendige schaal au bain-marie op een pan zacht kokend water.
Roer tot de chocolade is gesmolten en er een glad mengsel is ontstaan. Haal het van de kookplaat. Smeer het uit over de taart en strooi er, naar smaak, wat bietenpoeder over.
In dit kookboek vind je ruim 60 heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner, dessert of tussendoor, allemaal zonder vlees of zuivel. De recepten zijn voor het hele gezin, in een mum van tijd klaar en bovendien boordevol smaak. Wat dacht je van een quesadilla met ‘kaas’ van cashewnoten? Of nuggets van kikkererwten? Bovendien zijn veel van de recepten zonder gluten, olie of toegevoegde suikers. Kortom: gezond, heerlijk en 100% plantaardig!