Bieten-geitenkaas gerechtje
Ingrediënten
3 bietjes, gekookt of geroosterd en geschild
200 g zachte geitenkaas
200 gr veldsla
beetje olijfolie
citroensap en geraspte citroenschil van 1 citroen
4 walnoten
zout/peper
vershoudfolie
4 kleine glaasjes of andere vormpjes/koffiecups
1 stokbrood
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Pureer de geitenkaas en meng met wat olijfolie, de geraspte citroenschil, peper en zout en naar smaak met het citroensap. Zorg dat dit mengsel goed op smaak is!
Schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.
Bekleed de glaasjes of vormpjes met plasticfolie. Laat de folie ruimschoots over het vormpje heen vallen zodat je later het gerecht ermee kunt afdekken.
Schik de bietjes langs de onder- en de zijkanten dakpansgewijs in het vormpje zodat het vormpje hier helemaal mee is bekleed. Lepel hierin de gepureerde en op smaak gebrachte geitenkaas en druk aan met de achterkant van een lepel. Bedek ook de bovenkant van het gerechtje met een plakje biet en dek af met de nog overhangende huishoudfolie. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.
Leg op elk boordje een beetje gewassen veldsla en stort hierop het vormpje (de bovenste folie heb je dan natuurlijk al verwijderd). Trek ook alle folie er voorzichtig af. Garneer tot slot eventueel met een walnoot en serveer met stokbrood.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. https://www.kok-aan-huis.com/