Bereidingstijd: tot 45 minuten
Mix de tarwebloem, het zout en bietensap in een grote kom. Roer alles door elkaar met een lepel en kneed minimaal 10 minuten met je handen tot stevig deeg.
Maak een grote bal van het deeg en wikkel hem in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de vulling. Doe de tofu, appel, walnoten, het basilicum en peper en zout in een keukenmachine en blend tot kleine stukjes. Maal de vulling niet helemaal fijn, anders wordt hij te vochtig.
Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over je schone werkblad en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 2 mm dik worden.
Steek kleine rondjes uit het deeg met een glas en bevochtig de randen van het deeg met wat water.
Leg wat van de vulling in het midden van de rondjes en vouw ze daarna dubbel. Druk met een vork de randen aan zodat de vulling blijft zitten tijdens het koken. Herhaal dit tot al het deeg en beslag op is.
Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Kook de ravioli 4 tot 5 minuten en giet af.
Verdeel ze over de borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Garneer met pistachenoten en/of verse basilicum en serveer de ravioli met de salade.
Budget Tips
Ravioli bewaren
Vers gemaakte ravioli kun je invriezen. Pak het wel goed in plastic folie en vervolgens in een luchtdichte zak, voordat je het invriest. Het is dan 3 maanden houdbaar. Om de ravioli te ontdooien, haal je het 1 dag van te voren uit de vriezer en leg je het in de koelkast. Maak er een saus bij en warm de ontdooide pasta samen met de saus op in een pan.
In de koelkast kan je dit gerecht 2 dagen bewaren.
Basilicum kweken
Ook basilicum kan je thuis kweken; in de keuken, op het balkon of in de tuin. Zo dat je dat voor beginners.