Bereidingstijd: ca. 1 uur en 20 min. Per portie: ca. 432 kcal 14 g eiwit 22 g vet 39 g koolhydraten
Bietensalade met sinaasappel
Ingrediënten
500 g bieten bijv. rood, geel en chiogga
2 handsinaasappels
3 el blanke amandelen
100 g waterkers of jonge bladspinazie
3 el taggiasche-olijven
zout en peper
2-3 el balsamico
2-3 el olijfolie
150 g ricotta
Ciabatta
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de bieten en dep ze droog. Schaaf 1-2 chioggiabietjes in heel dunne plakjes. Verpak de overige bietjes elk apart in aluminiumfolie en pof ze ca. 1 uur in de oven.
2 Neem de bietjes uit de folie en wrijf de schil eraf. Snijd de bietjes
in plakken. Snijd met een scherp mes de schil inclusief het witte ge- deelte van de sinaasappels. Snijd de partjes uit de vliesjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maak de waterkers of spinazie schoon en dep goed droog.
3 Leg de gepofte biet, de rauwe plakjes chioggabiet, de sinaasappel- partjes, de olijven en de waterkers op een schaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de balsamico en de olijfolie. Strooi de aman- delen over de salade. Geef de ricotta en de ciabatta bij de salade.
Bestel de FOODIES hier!