Een lekkere, makkelijk te maken plantaardige bessencake.
Blauwe bessencake
Ingrediënten
250 g bloem
20 g maïzena
8 g bakpoeder
150 g suiker
1 vanillestokje enkel het merg
1 snuifje zeezout
100 ml zonnebloemolie
175 ml ongezoete amandelmelk
130 g diepgevroren bosbessen
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minutenBereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden (gasoven 200 graden).
Bekleed een ronde cakevorm (diameter 18 cm) met bakpapier of vet hem in.
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Klop met een handmixer of garde de olie en amandelmelk erdoor. Roer tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
Het is een dik beslag. Verdeel het beslag over de vorm.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Bron:
Dit recept komt van de website van EVA: https://www.evavzw.be/recept/blauwe-bessencake
Tip:
Wat een heerlijk zomer gebak! ! In de seizoen gebruik een verse in de plaats van diepgevroren fruit. Varieer eens met ander zomerfruit, bijvoorbeeld rode bessen of frambozen.