Blintzes

Blintzes worden traditioneel gezien vaak gegeten tijdens Shavoe’ot , ook wel het Wekenfeest. Dan herdenken de Joden dat Mozes 4000 jaar geleden op de berg Sinaï de Tien Geboden ontving van God.
Blintzes vallen ook tijdens Chanoeka goed in de smaak. Of gewoon wanneer je er zin in hebt 😉

Het zijn sigaarvormige en gevulde pannenkoeken, vergelijkbaar met crêpes. Ze worden meestal gevuld met witte kaas of fruit en geserveerd met bijvoorbeeld jam of verschillende soorten fruitcompote.

Enjoy 🙂

BEREIDINGSTIJD

< 60 minuten

GESCHIKT VOOR

4 personen

Ingrediënten

3 eieren
240 gram bloem
30 gram kristalsuiker
200 ml melk
20 gram boter
rasp van 1 citroen
snufje zout
olie om in te bakken
400 gram creamcheese
100 gram kristalsuiker
1 eigeel
zaadjes van 1 vanillepeul
2 eetlepels citroensap
poedersuiker
muntroosjes

Deel dit recept

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten♦

Mix alle ingrediënten voor de blintzes in de keukenmachine of met een garde tot er geen klontjes meer in zitten.

Gebruik voor het bakken van de blintzes een middelgrote bakpan met een dunne bodem.

Verhit olie of boter in de pan en giet een

lepel van het beslag erin. Zorg ervoor dat je dunne blintzes maakt.

Pas als alle blintzes gebakken zijn, maak je de vulling.

Meng alle ingrediënten en mix met een garde tot je een mooi glad geheel hebt.

Leg 2-3 eetlepels vulling op het onderste gedeelte van een blintz. Houd wel circa 2 cm over aan de onderkant, anders loopt de vulling bij het rollen eruit.

Vouw de onderkant van de blintz over de vulling heen. Vouw de zijkanten naar binnen, zoals je een

loempia rolt. Rol dan de blintz op. Blijf de zijkantjes naar binnen vouwen bij het oprollen.

Snijd elke blintz in tweeën, leg op een bord en versier met poedersuiker en muntroosjes

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Nosh’ van Ester Erwteman.

Bekijk ook deze recepten