Dit heerlijke dessert is onderdeel van één van onze kersmenu’s. Bekijk alle kerstmenu’s op onze kerstpagina.
Blondies met kardemom & macadamia’s
Ingrediënten
2 grote eieren
150 g boter, gesmolten (of 150 ml olie), plus extra om in te vetten
50 g moscovadesuiker of bruine basterdsuiker
150 g fijne kristalsuiker
zaadjes van 6 kardemompeulen, fijngestampt in een vijzel
2 tl gemberpoeder
fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
225 g bloem
200 g witte chocolade, gesmolten
75 g macadamia’s, gehalveerd
room, voor erbij
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minutenVerwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkante brownie- of cakevorm van 21 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de eieren met de gesmolten boter, de moscovadesuiker en de kristalsuiker in een grote kom glad. Roer het gestampte kardemomzaad, het gemberpoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Voeg de witte chocolade toe, klop opnieuw tot een glad beslag en spatel tot slot de macadamia’s erdoor. Schenk het beslag in de vorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot de bovenkant gestold en de binnenkant nog een beetje vloeibaar is. Vul de gootsteen met een laagje (ijs)koud water dat tot halverwege de zijkanten van de cakevorm komt. Zet de vorm in het water en zorg ervoor dat er geen water in de vorm komt. Hierdoor garen de blondies niet door en blijft de binnenkant lekker vloeibaar. Laat de vorm in het koude water staan tot de blondies volledig zijn afgekoeld. Snijd in 9 stukjes en serveer met room.
Dit is een recept uit het boek Feasts van Sabrina Ghayour
Uitgeverij Good Cook, 2017