Bereidingstijd: 20 minuten + wachttijd 30 mins (tot 1 nacht)
Verwarm de oven 15 mins voor op zo’n 200graden
Leg 2 rijstvellen op elkaar en knip ze in bacon-brede reepjes;
Herhaal dat naar gelang het aantal reepjes bacon je wilt
Maak de marinade: meng 2 dessertlepels shoyu/tamari met 2 dessertlepels Liquid Smoke, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel zoete paprikapoeder en laat zo lang mogelijk staan (van 15 mins tot 1 nacht)
Pak steeds 2 reepjes rijstvel en smeer beide kanten van het ‘paar’ eerst met water in (gebruik een kwastje) en vervolgens (met de andere kwast) met de marinade,
leg ze op de bakplaat en plaats in de oven totdat ze krokant zijn
Marineer de goed uitgelekte, in plakken gesneden tofu met de marinade,
leg ze op de bakplaat en plaats in de oven totdat ze krokant zijn
Bak de broodjes af, of pak de verse, en snijd ze overdwars door midden
Beleg een deel van de broodjes met tofu-bacon en de rest met de rijstvellen-bacon,
voeg daar gesneden sla en tomaat bij, en wat mosterd en/of vegan mayonaise om je BLT (bacon-lettuce-tomato broodje) helemaal af te maken