‘Broodje pulled jackfruit’ – Zo maak je het
Klaar in: 10 min,
in de oven: 30 min,
wachten (marineren): 15 min
Oven tijdig voorverwarmen op 200 °C.
Barbecuesaus: Doe alle ingrediënten in een steelpan. Breng al roerend aan de kook. Laat op een sudderpitje onder een deksel 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en voeg vooral naar eigen smaak extra zoet, zuur, zout of pit toe. Laat afkoelen, de saus dikt dan ook nog wat in. Te dik? Drupje water erdoor. Blijft weken houdbaar in de koelkast.
Meng de marinade in een grote kom met 100 ml van de barbecuesaus.
Spoel het jackfruit goed af onder de kraan in een vergiet en laat uitlekken. Trek met je vingers (of twee vorken) uit elkaar tot het lijkt op draadjesvlees.
Schep door de marinade en laat 15 minuten (of langer) staan.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee en rooster 30 minuten in de oven. Dit kan ook al van tevoren.
Kool: Doe de rode kool in een kom, bestrooi royaal met zout en masseer/knijp/duw met beide handen een paar minuten tot de kool vanzelf zachter wordt.
Pers de limoen uit, meng met maple syrup en peper. Rasp de appel. Hak de munt fijn. Meng kool, appel, saus en munt door elkaar.
Warm de jackfruit eventueel kort op in de magnetron, of warm wat barbecuesaus op in een steelpan en schep de jackfruit daar doorheen.
Serveren: Schep 4 broodjes lekker vol, garneer met rode kool.TIPS:
Barbecuesaus: Zet de steelpan op de weegschaal en begin met het afwegen van de hoeveelheid tomatenketchup. Dat scheelt een hoop geklieder.
Gebruik hiervoor beslist gerookt paprikapoeder, geen gewoon.
Verwarm de opengesneden broodjes eerst even in de oven.
Variant: eet in taco’s (of tacobakjes).