Een verrassend Oosters gerecht uit de Libanese keuken. Dit is een originele en feestelijke keuze voor een smaakvol en simpel bijgerecht voor op de kersttafel.
Bulgur Tabouleh
Ingrediënten
100 gr. bulgur
35 ml. extra vergine olijfolie, plus meer indien nodig
25 ml. citroensap
1 bosuitje, in ringetjes
1 tomaat, in blokjes
handje gepelde walnoten
handje rozijnen of gedroogde cranberries
handje gehakte peterselie
handje grof gehakte verse munt
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Was de peterselie en munt, sla het water eruit en dep droog.
Doe de bulgur in een kom en giet er net zoveel kokend water op tot de bulgur net ‘onder staat’. Laat 15 min staan en wellen.
Laat de bulgur goed uitlekken in een zeef
Doe de olijfolie en het citroensap erdoor.
Hak de bosui in ringetjes, snij de tomaat in blokjes, snij de peterselie en de munt fijn, en voeg samen met de rozijnen of gedroogde cranberries door de bulgur.
Op smaak brengen met zout en peper.
Schep op het laatst de gehakte walnoten er doorheen.
Eet smakelijk!